Thursday, 19 May 2011

:: menghilang ::

hilanglah suma...
pegilah jauh2
mgkin wktu dah merestui
ekaw pegi dari sisi

ekaw hilang...semakin menghilang
yeah....air mata bergenang (T.T)
xdapat ku bayang.....
pegilah ekaw menghilang...kau yg aku sayang............

Sunday, 15 May 2011

:. permata terbelah:.

kita bagai satu permata terbelah
brcantum semula.....

aku tulis ni tyme ktowang [PUNCH] tgh busy praktis!

penat + stress kot!
tapi takpew..kitowang enjoy jew!
and yang wat aku asa nk nanges.......
bdak2 group aku ckap 
"walaupon kite tak menang,kite menang persahabatan"

sebab tetibe kitowang dah ase tak larat..............
walawpon kitorang sbnrnya berpotensi aku asew.....

Wednesday, 11 May 2011

camp yang camp !

.penat.
.virus hot2 temper gitu.
.benih2 merajuk bercambah.
.semangat jadi kental! haha.
.tidur yang lena nk mampos.
.kebulor yang bermakna.

p/s : dear english camp, u teach me a lot then i feel great! 

 gambar hiassan :[toskin biru tu penting k haha!] yeah! proud to be in PUNCH!

   P ower
U nity
     N aughty
       C hampion
      H ungga2!
first day

. hihi! first day neh! macho kan our flag?? kan3 haha!

P/s : group nie consisted of 8 jew aw,,but we're hungga2! hihi
~ tgoklah wajah aku yang terpaling suci okey..haha!


second day nih!


tengok2!penat tak penat muka!haha..nih btol2 fresh dari ladang baru lepas explore race aw! peluh poh bebintik-bintik ag! haha! 
p/s: ktowng dapat tmpat kedua taw! dari belakang haha! [bkn salah kitowang,tp sja bg chance] haha!




day 3


haha! tgoklah2 muka yang sudah dikucing2kan..commel kan3 haha!
p/s : ktowng menang taw dengan muka kucing2 nih..number satu taw then bile final round dapat no.3 haah!okeylah tu  kan3! aku dah ase xdew muka menari2 kat depan dgn muka kekucingan nei! haha


haha! yang ade kucing2 je group aku..yang sorang ag tu prop! haha!







mustillah3! take pic ngn bdak2 nih wajib la an....

yeah3! tu ja lah kot nk share in this entry,,really enjoy walawpon penat sampai asa nk tampaq2!haha!

Friday, 6 May 2011

:: aku berlaGU-laGu ::

assalamualaikum =)

hah! aku nak mnulis lagi nih hihi![giat tak? giat tak?] haha..aku mmg sukalah bergiat aktif bab2 tulis menulis ni..rasa macam nk tulis tanpa henti ja haha! [poyos bukan?? hi2] tapi btoilar aku kata im passionate on writing aw! hihi... ok suddah,,pada kali ini aku rasa nak menginterprate lagu..hihi![lagu mana tu noh??] nantila aku wat.
kan3..bile kite macam ade sesuatu berlaku kat ati ni kan..kita salu macam dengaq2 lagu an..n ktew rasa lagu tu kadang2 bg somangat balik kan kitew atawpon dan lagu2 di radio,seolah2 memerli aku..hihi! asa macam lagu tu ngah perli2 kan :P haha! 

[lagu2 nih sebagai sampingan la,,bukan aku nak cakap bile sedih ke sunyi even epy ke pegi dengaq lagu!taw kan ,as muslim lah especially bilew assa tak tentu arah tu..dekat kan diri pada Yang Esa]

semakin jauhku darimu...
semakin dekat pula kau menghampiri aku..
oh tuhan yang maha pemurah
kerdinya diriku di hadapanMu  
[damba kasih : inteam]
:: ha see! taching kan lagu nih,,terasa taw!::

okeis..back to rootword of this entry..hehe!aku maw berkongsi n sekaligus menginterprate lah sebuah lagu yang aku cam sukelah2! dengaw n the lyrics to taching2 n motivating lah! hihi
memperkenalkan!!! lagu yang bertajuk LASKAR PELANGI yeah3!

:: the lyrics ni!::
mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

hum ce ekaw tgok..dalam lagu ni die nak kate ke kitew..kitew boleh dapat apew yang kite nak aw..yang penting kne ada impian..and work on it..chaio2!die soh jgk kite bebaskan mimipi..kuarkan impian. mke it in reality taw!k..aku suka lagu ni untuk mcm2 lah..untuk motivated aku dalam khidupan kan..well3!kadang ase down..kdg2 ase takot  n tak berbakat haha!,,kadang2 asew lemas dalan cinta haha! [bcinta ke??hihi] um...suma2lah! n this part yang paling i laik3!

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…
hah! inilah part yg tacing3! lah..dye suroh kitew enjoy je hidup ni..kite go through jew bende2 yang kitew lalui..walawpon kadang asew sedeh memanjang[konon2 sume orang tak syg aku]haha!..hihi tapi dengan adanya cinta dan kasih sayang dalam diri kita..kita pon okkeis ja melalui liku2 nya! cewwah! haha! bilew aku assa cam ada halusinasi berbissik kat aku..yang macam tibe2 jew aku asa kawan aku ka..sapew2lah xsayang aku [tbe2 kan.amek port! haha] aku sukewla nyanyi[sedaap aw]haha! lagu ni dekat part ni jew hii2!

gambar hiassan :sedih jew memanjang an.... haha!
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia

urm..aku letak jew suma..takkan aku nak interpret satu2 kot lemak r! haha[berkira macam bila kene wat keje lebih drpd org lain..makan lebih drpd org xpew plak ~ayat mama aku hihi~]  urm kan..dye cakap walau idup kadang tak adil..ha..mksudnya ekaw tak payah pikir sangatlah an! kalau ekaw nk pikir jenus r [knape dye putih,aku itam, kenape die cantik,aku tak, kenapa mamat tu suke kat dya,knape mata aku coklat,mata kowang itam jew! haha] jenuhla bai..kalaw sume bende ekaw nk petikai kan! menarilah dan terus tertawa jewlah ye!
taw ekaw2,jgn sedeyh sgt [aku lar tu,,jagn amek port sangat haha! ]
gambar terhias :: ekaw sengeh jew dalam khidupan hihi! ::
cummil pon cummil kan3!


:: sesungguhnya tiada yang diciptakan sia-sia::




:: Aku DAN Kepayahan::

 assalamualaikum  =)
hum!aku sangat penat mental taw dalam menghasilkan blog nih..bukan pasal blog sgt..tp pasal adewla email ke apew bagai td! aku sangat penat taw..tapi aku sukalah3!..bilew tgok jew..sejuk ati aku [ala2,baru lepas penat bersalin..pehtu tgok muka baby kitew..husband dok kta sebelah] haha! imiginasi betollar aku! hihi..

okkey! tula "inna maa al'usri yusro".. setiap apew yang susah2 pasti akan disusuli dengan kesenangan nanti.[akhirnya!] wah2..begitulah semangat yang perlu ada dalam diri aku kan3? hihi! okkei,,aku akan listkan kepayahan2 yang terlalu sinonimlah dengan diri aku n  mungkin..ekaw2 juga ada mempunayi kepayahan yang sama ngan diriku jua~ hehe! dan aku akan mencuba memberi resolusi terhadap kepayahan2 tersebut menurut kaCamata aku yang aku hihi! [wah2! aku kelihatan seperti ebat bukan? haha!]

1. PAYAH untuk study sendiri2 [suka sangat nak harapkan orang]
~ look! aku percayalah bukan aku sorang sahaja yang berkelakuan spt ni kan?[aku musti ada geng]
tawu tak knapa..sbenawnye bukannye takleh study sendiri..tapi akibat tidak mempercayai noteS yng ditulis sendiri [bkn aku!secara general ok :P] maka kita akan mengharapkan kawan2..
jadi :: kita haruslah menulis note btol2 cikit..supaya kita pon paham apew yg kite tulis..mksudnya pay attention ckitla wei dlm kelas hihi!


2.PAYAH nak fokus! [otak cepat sangat menerewang hihi!]
~ taw tak menerewng tu ape? ala2..otak ekaw terbang2 lew..mcm baru jew nk fokus ckit..ekaw pandang urup O..ekaw nmpak macam cincin [wa!ade org merisik hi!] ekaw nmpok mcm donut la..mcm pelampungla [ekaw rase nk p brenang tbe2] ha! camtulah..attention span tu pendek sangat! sumpah ekaw kusyuklah mcmnew pon..tpi otak ekaw beterbangan! hihi!

hah!gambar hiassan :: hah!macam ni lah gaye nyew..baca buku pon nmpk mcm2! hihi2

apew nak wat ea..klau susah agt nak fokus! huhu.. tapi dulu ade lecturer aku penah gtaw 
kalo tak boleh tumpu sangat..ekaw tepuk tangan kuat2 sambil kata WOW! [trylah wat..aku buat..tersangat berkesan aw!] haha

3.PAYAH nak mintak duet kat parent [wah2! baik tak aku]
~ ha..kan aku da cakap..aku anak kedua yang baik! hihi..yew..btol..aku susah sgt nk bgitaw aku tkdew duet.almaklumlah student mcm kitew ni mmg memerlukan banyak duet kan? (T_T)..nak makan..photostat notes ag..ekaw nak bejalan kua U sejengkal pon nak kene duet..nak sewa kete ke nek teksi ke,,sume DUETLAH! aku anak yang baik susah sgt nk mintak duet..ase hena bile ckap soh bank in..haha!
tapi untuk ini..resolusinya ekaw berdietlah! haha [macam aku tgah amalkan coZ segan nk mintak duet] hihi!
padahal..dah terjelir2 lidah tengen nak makan chicken chop! haha! (T_T)

ahhh! suadahlah sampai disini,,dengan internet yang kesiput-siputan lembabnya! haha..aku hah tak mo tulis!
next tyme lah..ape2 pon ingat ni 
:: setiap kesusahan pasti ada kesenangan :: 
          









Thursday, 5 May 2011

:: yewla! Bezfren La Sangat Kan::

assalamualaikum again yer  =))

yeah3!(nada zizan raja lawak).. aku dah ase cam okeis ckt blog aku ni,,yang tadi mcm umah toilet tak siap haha!
ni dah upgrade ckitla..dah ade toilet 20sen :P haha

okkei! pada yang kali ini, aku asa cam nak memberi pendapat bergeliga aku neih about besfren! =)
otak-otak kitew mesti terbayang kau dgn kwn ko tengah sodap2 share keropok supering kan? haha!
tapi kali ini aku maw menulis pasal ekau dengan kawan ekaw tu besfren tetapi
A[die lelaki maka kaulah perempuan]     ATAU   B [die perempuan maka kaulah lelaki]
                                     gambar perhiassan okkei =)  :: ni btoi2 besfren yang
                                                                   ekaw share supering

aku nak cakap pasal A..chup! haha! sbb aku ini perempuan yew =) [senyum ayu ckit]
yew..aku pasti ngn pilihan aku, aku nk cakap sal ekaw perempuan,besfrennye lelaki.hihi!
okey look! xdew salahnyew nk berbesfren ngn org laki nih, mereka nih akan menjagalah nya pon besfren mereka dengan okeilah...tapi besfren mereka adalah perempuan...perempuan mcm aku ni kan..lembut jiwanya ditambah pulak dengan sensitiviti extra yang aku ada..haha! [aku cakap sal aku kew?? tidak ok!aku berbicara secara general! hihi] jadi yang perempuan mestila ada feeling2 kan...dah lelaki itu caring bagai..mustilah feeling kan! huhu~ [mood : sedeyh]


                                    yeah3!ni lah cntoh gambar perhiassan lagi pasal bezfren A type ni!
                                                             ::blur kan? i laik3!::


okey sambung ag...[mood sedeyh tadi (T_T)]
kowg tak ponah tgok cter industan kew!?? contoh : KUCH2 HOTA HEI
maraung2 taw anjali tu sebab si shah rukh khan [rahul kot nama dye] hehe! tu kawen dgn org lain aw..huhu
tak ksiyan??huhu...citer melayu DIA ATILIA..si fasha sanda [ad] tu pon menangis lebam2 mata aw Zamarul tu kawen ngn Atilia.huhu~ [sory2..agk tak igt name2 dorang belakon tu] hehe!

                                            hiassan ag neih! tgk anjali tu..feeling kot! huhu


urm..tulah kadang2 sdeyh jgak..ktew pon sayang orang tu TAPI becoz of kite kawan baik BEZFREN maka kitew knewlah redha bile one day t..BFF yang kite pon sayang tu..dah memiliki orang lain..kita pon pegi nanges lame2 dalam shower ~huhuhuhu~ bile kite dah jadi BFF kepada seorang lelaki tu..kite kne paham risiko yang kita dah ambil sbb filem KUCH2 HOTA HEI dah memberi contoh secara jelas yew!


sdeyh kan..ibarat JERUK jewlah kitew..kene memendam perasaan haha![general sekali]
takpewlah..nanges jew kan..cuci mata bila perkara ni terjadi kat orang2 yew..yang terfeeling kt BFF nya di situ yew... takpew,, Kalow jodoh kan tak kemana... =) [menyedapkan ati2 ekaw] hehe

tapi apepown..BFF tu lbih bermakna kot..takkan putus sampai bila2..asalkan ade redha di situ..walawpon dah banyak harungi susah dan senang bersame2..tup2 bile ade ATILIA [perempuan lain] datang dalam idup die..die pon pergi ngn ATILIA tu..tapi aku percaya kot..jauh kat sudut hati lelaki yang bernama BFF tu..diye SAYANG  bangat deh kt BFF die nih..cuma mereka ditakdirkan kawan!

p/s : Dun be sad lah! ekaw nanges jew dalam shower..nanti ekaw pon jumpelah yang mungkin
       lebih baik dari  tu....huhu...=) dah2..senyum.[dah tamat]

:: teRbukti lah aku Celik::

asalamualaikum =)

waah2,,first entry nih yew! aku ni..aku yang aku nih...dah tibe2 ada blog la pulop an..haha..aku sgt terimpress yew dgn diri aku yang boleh mewujudkan blog nih ha..ke alam realiti mcm mereka2 jua! haha :P sungguh sangat penatnya medula oblongata aku berfikir-fikir nak menyudahkan blog neh! haisy :: orang rajin jew bulei wat blog taw..terbukti aku ni rajin type :: ops! :P 

walawpom tak siap ag nih...tp jgn gelak dgn gmbaw kcik kt ats tu,,aku sgt impress taw! haha 
::DERIA RASSA AKU,BERHIMPUN-HIMPUN,JADILAH SATU::
penat taw aku memikir tema yang seswai!hahah...
yeah,,aku akan menulis dan menulis seberapa benda jew yang aku suka sbb menulis ni salah satu dari kehobbyan aku..wah2!pandai2nya aku me me layu kan (apela susah sgt aku mngeja memelayukan!) that english word kan??? haha:P hurm..itulah..aku hopes blog nih jadi tempat aku berkata-kata tanpa merobek hati syapa2 pon yew..wah2! tgok..betapa somangatnyew den..blo xsiap ibarat rumah tanpa toilet pon..eden da cbok nk post! haha